Ellen beskrev trafiken väldigt bra, det är verkligen som om bilarna pratar med varandra. Inne i städerna är det verkligen inte tyst mer än tre sekunder, på landsbygden lite längre. Det är ganska intressant att iaktta, faktiskt.
Indien luktar… Indien! En mix av allt möjligt, av avföring, likdoft, underbar blomdoft eller rökelse osv.

Igår åt vi pizza till lunch på Le Café som vi nästan bor granne med. Ellen är sugen på “de där pannkakorna” vi pratade om: Dosa masala. Får se när jag ska låta henne bli besviken över det! Hon hade trott att maten skulle vara mer som när vi lagar indisk mat hemma; Tikka masala eller Kyckling Korma.

– – –

Nu har vi varit och ätit kvällsmat (igår), det blev Dosa för oss båda. Jag tog blomkålsdosa och Ellen fick plain dosa med kokosnötchutney. Jag gillade verkligen min, men Ellen var inte så förtjust i sin. Som tur var hade vi beställt vårrullar också, som hon kunde knapra på. Det var inte starkt, men det föll inte Ellen i smaken ändå.

Idag har vi varit i Auroville och sett Matri Mandir. Ellen har verkligen fixat stillheten och meditationsstunderna exemplariskt. Det har verkligen varit roligt att få se hur långt de kommit denna gången. Nu jobbar de mycket med trädgården (parken) runt Matri Mandirs närhet, så jag tror faktiskt att de är klara med byggnaden, både inne och ute. För första gången (tror jag iaf) var jag nu även nedanför Matri Mandir, under. Där är ju en kristall även där. De var också klara med ramperna upp, vad jag minns från förra gången var de inte klara med det då, jag kommer inte riktigt ihåg hur vi tog oss upp, jag har något minne av en träställning, men vet inte om minnet ljuger där. Hur som helst så fick jag svindel av att gå uppför och nerför rampen, det blev ju inte bättre av att de sagt att man skulle undvika att röra vid räcken osv. Man fick ta på dem om man behövde, men inte slita på det i onödan.

  
  
  

2 Replies to “”

 1. Härligt att du också bloggar! Mysiga bilder också 🙂

  Jag kan tänka mig att trafiken inte har förändrats mycket sen jag var där sist. Det är också kul att Indien luktar Indien, Marcus påstod ju att han kom ihåg att det doftade precis som sist. Själv har jag glömt doften, men den kanske triggas igång när man väl är där?

  Kramar

  1. Det är märkligt, jag kan inte känna dofterna bara av att läsa eller tänka på det, men bilderna väcker de andra sinnena med (ljud, ljus och ja, doft).
   Är era dagar intensiva, eller ni har lyckats få ett lagom tempo på det? Hänger huvudvärken med, eller den har släppt?
   Det där med varmvattnet i duschen tog lite tid för oss att komma underfull med också, men ännu längre tid tog det att hitta spolningen i toaletten – i början använde vi en hink, innan vi hittade fram till hur man gjorde.
   Hälsa alla!

Leave a Reply